Menorca

Menorca is het op een na grootste eiland van de Balearen. Door de rustige sfeer, gezinsvriendelijke resorts en het enorme aantal stranden is het eiland erg geschikt voor gezinnen en rustzoekers.

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Menorca op Royal Menorca.

Toerisme

Menorca trekt minder toeristen dan Ibiza of Mallorca waardoor de stadjes en dorpjes, zelfs in het hoogseizoen, erg rustig zijn. Het toerisme concentreert zich vooral rond de grote badplaatsen. Het eiland heeft bijna evenveel stranden als Ibiza en Mallorca samen, dus genoeg mogelijkheden voor zonaanbidders. Op de stranden vindt u vele watersportmogelijkheden. Ciutadella en Maó zijn mooie stadjes waar veel karakteristieke historische kenmerken te vinden zijn, evenals diverse pleinen met cafés en restaurants.

Bezienswaardigheden

Op Menorca vindt u een grote verscheidenheid aan cultuur en natuur. Een van de mooiste natuurgebieden van het eiland vormt Barranco D’ Algendar, een 7 km lange kloof met wanden van soms wel 50 meter hoog. Het hoogste punt van Menorca is de Monte Toro. Op de heuvel van 350 meter hoogte staat het Santuarii de Toro, een franciscanessenklooster en pelgrimsoord. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over het eiland en is het bij helder weer zelfs mogelijk om Mallorca te zien. De hoofdstad Maó is een sfeervolle stad met vele karakteristieke culturele kenmerken. De stad heeft een erg mooie natuurlijke haven en interessante historische gebouwen. Ten noorden van Maó bevindt zich het belangrijkste natuurgebied van het eiland: S’Albufera d’Es Grau. In het 5000 hectare grote moeraslandschap komen zo’n 200 verschillende vogelsoorten voor en het is daarom bijzonder geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Activiteiten

Hoewel Menorca een stuk minder toeristisch is dan veel van de andere Spaanse vakantie-eilanden, zijn ook op dit eiland tal van activiteiten mogelijk. Zo vindt u twee verschillende waterparken: Aquacenter Menorca in Los Delfines en Aquarock in Cala’n Bosch. Hier kunt u met het hele gezin een dag lang genieten van de verschillende glijbanen en zwembaden. Wanneer u meer van het eiland wilt ontdekken is een eilandtour uitermate geschikt. Eilandtours duren meestal de hele dag en u wordt per bus of jeep van de ene bezienswaardigheid naar de andere vervoert. Het zeer heldere water rondom Menorca maakt het geschikt voor duikers en snorkelaars. U kunt de onderwaterwereld ook ontdekken door een excursie met een glasbodemboot te maken.

Klimaat

Menorca heeft een mediterraan klimaat met warme, droge zomers en zachte winters. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt rond de 27 graden. Het eiland kent een laag aantal regendagen per jaar.

Achtergrond

Menorca kent een lange geschiedenis met bezettingen door verschillende volkeren. Het belangrijkste prehistorische tijdperk van Menorca vormt de Talayotische periode, vernoemd naar de zogenaamde kegelvormige torens (Talayots) die in deze tijd gebouwd werden. In 123 v. Christus veroveren de Romeinen het eiland en stichten drie belangrijke steden: Maó, Ciutadella en Sanitja. In de middeleeuwen komt het in handen van de Arabieren. In de 16de eeuw wordt het eiland geteisterd door een Turkse invasie waarbij vele Menorcanen gedood of als slaaf meegenomen worden en de steden Maó en Ciutadella worden verwoest. Menorca wordt hierna achtereenvolgens geregeerd door Engelsen en Fransen om vervolgens in 1802 officieel te worden overgedragen aan Spanje. Vanaf 1983 heeft Menorca een autonome status.

Foto’s van Menorca

Populaire Menorca accommodaties

Royal Son Bou 9
6 aanbieders
vanaf €119
Sol Parc 7.2
6 aanbieders
vanaf €484
Cales de Ponent 8.9
4 aanbieders
vanaf €592

Bekijk alle 83 accommodaties in Menorca

Ligging van Menorca

De Balearen

Lees meer over de Balearische Eilanden: