Ibiza

Ondanks het feit dat Ibiza bekend staat als partyeiland, heeft het veel van zijn landelijke charme behouden. De aangename temperaturen, het goede uitgaansleven en de vele mooie stranden maken het eiland tot een populaire Europese vakantiebestemming.

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Ibiza op Royal Ibiza.

Toerisme

Het toerisme op Ibiza concentreert zich rond de grotere badplaatsen. De 200 km lange kustlijn van het eiland is zeer gevarieerd, met inhammen met fraaie witte zandstranden en mysterieuze grotten. In Playa d’En Bossa ligt het langste zandstrand van Ibiza en vooral het zuidelijke deel hiervan is erg populair onder jongeren. Rondom bijna ieder strand zijn vele bars en restaurants te vinden. Het uitgaansleven van Ibiza is zeer omvangrijk en veel toeristen komen hiervoor naar het eiland. De populaire clubs, zoals Space, Pacha en Privilige, bevinden zich alle nabij Ibiza-Stad, Sant Antoní en Playa d’en Bossa. Ook als u niet van het uitgaansleven houdt, biedt Ibiza een grote verscheidenheid aan culturele bezienswaardigheden en natuur.

Bezienswaardigheden

Ibiza mag dan vooral bekend staan om het uitgaansleven en de vele mooie stranden, op het eiland is tevens genoeg te zien en te bewonderen. Een van de populairste bezienswaardigheden van Ibiza is de necropolis Puig des Molins, oftewel de heuvel van de windmolens. Deze oude begraafplaats met ondergrondse graftombes behoren tot de best bewaard gebleven graftombes ter wereld. In de oude stad Dalt Villa zijn vele historische kenmerken terug te vinden. Op het hoogste punt van de stad staat de Catedral de Santa María de las Nieves met de sacristie uit de 16de eeuw. Hier vindt u mooie priestergewaden, schilderijen uit de barok en gotiek en diverse kerkschatten. Een perfect voorbeeld van de traditionele architectuur van het eiland vormt Sant Llorenç. In dit dorpje bevindt zich het gehucht Balàfia, een versterkte nederzetting en het enige overgebleven Moorse dorp van Ibiza. Het eiland telt tevens tientallen grotten waarvan slechts enkele toegankelijk zijn, zoals de Cova de Can Marcà in Sant Miquel. Een bezoek aan een van deze grotten is zeker de moeite waard.

Activiteiten

Ibiza is meer dan zon, strand en uitgaan alleen. Het eiland biedt bijvoorbeeld tal van mogelijkheden op het gebied van excursies. Zo kunt u de onderzeewereld van dichtbij bekijken met een glasbodemboot, of een catamarantour naar het buureiland Formentera maken. Als u op zoek bent naar een avontuurlijke uitdaging, dan is een quad tour wellicht iets voor u. Hiermee kunt u de mooiste plekken en uitkijkpunten van het eiland bezoeken. Duiken en snorkelen is ook erg populair op Ibiza vanwege het bijzonder heldere water, de kleurrijke vissen en mooie koralen. Als u toe bent aan ontspanning, dan kunt u terecht in één van de vele wellnesscentra van het eiland of een ontspannende wandeling maken door het binnenland of langs de kust. Indien u houdt van het nachtleven en uitgaan, dan biedt Ibiza tal van mogelijkheden in de vele wereldberoemde clubs die het eiland rijk is.

Klimaat

Ibiza heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. In de zomer regent het nauwelijks en worden de dagen gekenmerkt door een groot aantal zonuren. Ibiza is gemiddeld het warmste eiland van de Balearen. De maximum temperatuur komt in de zomer regelmatig boven de 30 graden, maar het verkoelende briesje zorgt ervoor dat het aangenaam aanvoelt.

Achtergrond

De eerste bewoners van Ibiza leven rond 4000 v. Christus op het eiland. Hier is echter weinig over bekend. Vanaf circa 2000 v. Chr. breekt de Talayotische periode aan, waarvan met name op Menorca en Mallorca diverse overblijfselen zijn gevonden. Na de val van het Romeinse Rijk wordt Ibiza meer dan 300 jaar geregeerd door Moren. In de middeleeuwen komt het eiland in handen van de Catalaanse koning Jaume I en sinds 1983 heeft Ibiza de autonome status. In de jaren 60 viert de hippiebeweging hoogtij op het eiland. Na de korte, maar heftige hippieperiode breekt in de jaren 90 de clubcultuur door en sindsdien is Ibiza partyeiland bij uitstek.

Foto’s van Ibiza

Populaire Ibiza accommodaties

Ses Savines 8
9 aanbieders
vanaf €442
Fergus Style Bahamas 8
5 aanbieders
vanaf €551
Benet Los Pinares 9.1
5 aanbieders
vanaf €451

Bekijk alle 142 accommodaties in Ibiza

Ligging van Ibiza

De Balearen

Lees meer over de Balearische Eilanden: