Mallorca

Het warme klimaat en de mooie stranden maken Mallorca tot één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa. Door de fraaie natuurreservaten en unieke flora en fauna is het eiland niet alleen geschikt voor strandgangers, maar ook voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Kijk voor meer uitgebreide, relevante informatie voor uw vakantie Mallorca op Royal Mallorca.

Toerisme

Mallorca heeft prachtige zandstranden, een goed uitgaansleven, mooie landschappen en historische overblijfselen. Het is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa en kent daarom een omvangrijk toerisme. Het eiland heeft een unieke flora en fauna waaronder een groot aantal vogelsoorten, en is daarom ook geschikt voor wandelaars en natuurliefhebbers. Bezoekers die vertier zoeken komen aan hun trekken in de vele nachtclubs en bars die het eiland rijk is. Door het typische mediterrane klimaat op het eiland, met aangename temperaturen en weinig regen, is het eiland ook zeer geliefd onder strandgangers en zonaanbidders. Populaire stranden zijn onder andere Cala Millor, Cala D’Or en Platja de Palma.

Bezienswaardigheden

Mallorca heeft naast zon, zee en stranden ook tal van bezienswaardigheden en prachtige natuur. Een bezoek aan Palma de Mallorca is een absolute must. De stad kent vele historische gebouwen, mooie binnenplaatsen en smalle steegjes. In de stadskern bevindt zich een van de mooiste kerken van Spanje, de Kathedraal La Seu. De bouw van de kerk heeft in totaal zo’n 300 jaar geduurd. In Playa de Palma heeft u tevens de mogelijkheid om de trein te nemen naar Sollér. De 27 km lange rit van de ‘Rode Pijl’ is zeker de moeite waard en de eindbestemming Sollér heeft veel te bieden op het gebied van historie en natuur. Natuurliefhebbers kunnen ook terecht bij het Parc Natural de S’Albufera, ten zuiden van Alcúdia. Dit grote moerasgebied herbergt zo’n 200 verschillende vogelsoorten en dankt zijn naam aan de vele lagunes (meren) die hier te vinden zijn. Aan de voet van de Serra de Tramuntana ligt de mooie oude stad Pollença. De stad, omgeven door twee heuvels, ademt historie en staat vooral bekend om de kruisweg die naar de kapel op de top van de Calvari leidt.

Activiteiten

Mallorca is een eiland dat meer te bieden heeft dan zon, zee en strand. Het biedt volop mogelijkheden voor het maken van wandel- en fietstochten. De mooiste wandelingen op Mallorca gaan door het Tramuntanagebergte. Wandeltochten door dit gebergte kunnen gevaarlijk zijn, dus het is onverstandig om in uw eentje te gaan. Fietstochten door dit gebergte zijn ook mogelijk, hoewel het door de vele hoogteverschillen zwaar kan zijn. Mallorca biedt tevens volop mogelijkheden tot het maken van dagexcursies. Zo heeft u de mogelijkheid om met een quad tour het eiland te verkennen, of kunt u met een glasbodemboot de onderwaterwereld ontdekken. Houdt u van meer avontuur, dan bieden verschillende organisaties avontuurlijke excursies aan. Denk hierbij aan klimmen langs rotskusten, duiken en kayaktochten.

Klimaat

Mallorca kent net als de andere eilanden van de Balearen een mediterraan klimaat. Dit kenmerkt zich door warme en droge zomers en zachte aangename winters. Het eiland kent veel zonuren per dag en de gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt op 28 graden. De temperatuur kan ’s nachts dalen tot 16 graden.

Achtergrond

De geschiedenis van Mallorca wordt gekenmerkt door vele veroveringen en de diverse heersers hebben allen hun sporen achtergelaten op het eiland. In 123 v. C. veroveren de Romeinen Mallorca, die het wegennet van het eiland aanleggen en de wijnrank, olijfboom en het graan introduceren. In de 10de eeuw na Christus komt Mallorca onder Arabische heerschappij en worden irrigatiesystemen en sinaasappel- en limoenboomgaarden aangelegd. In 1230 worden de Arabieren verslagen door christelijke veroveraars, die in 1276 het Koninkrijk van Mallorca en Menorca oprichten. Sinds 1497 is Mallorca onderdeel van het Spaanse rijk en in 1983 heeft het de autonome status met een eigen regering en parlement gekregen.

Foto’s van Mallorca

Populaire Mallorca accommodaties

HM Tropical 8.1
8 aanbieders
vanaf €366
Eix Lagotel 8
9 aanbieders
vanaf €227
Marins Playa 8.4
8 aanbieders
vanaf €456

Bekijk alle 473 accommodaties in Mallorca

Ligging van Mallorca

De Balearen

Lees meer over de Balearische Eilanden: